Shipping policy

Kuulokkeet

Kuuloketoimitukset pääkaupunkiseudulle sisältyvät hintaan. Muualle maahan kuulokkeet  toimitetaan postitse tai vastaavilla logistisilla metodeilla. 

Cd- ja LP yms. -toimitukset valitun operaattorin hinnoin -ja vastuin. 

Musiikkijulkaisuiden toimitusehdot

Samsara Records (Hurja tmi Y:2170434-9) julkaisee musiikkisi Spotifyhyn, Apple Musiciin, ja tätä kirjoitettaessa noin seitsemällekymmenelle+ eri striimialustalle (vähän musiikista riippuen. Ihan kaikki alustat eivät ota ihan kaikkia musiikkeja jakeluun. Keskeisimmät aina). 

Mikäli lomake on kaikilta osiltaan täytetty, tilattu palvelu pitäisi olla 2-4 viikon päästä lähettämisestä kuultavissa edustamissamme medioissa.
JOS masteroimme biisisi, ymmärrän, että alkuperäinen julkaisuaikataulu voi venyä. 

Materiaalien toimitusohjeet: 
Kannet toimitetaan muodossa 3000 x 3000px tai 6000x6000 kokoisena jpg:inä.

Audiot toimitetaan muodossa : vähintään 44.1 kHz, 16 bit – WAV, Stereo.
Teemme julkaisutyön em toimitetuista materiaaleista  hallitsemiimme medioihin (Spotify, iTunes, Apple Music, Shazam, Amazon, jne… ). 

Hinnat: 
Veloitamme julkaisutyöstä kertaluontoisesti keskimäärin 0€ - 120€  riippuen julkaistavien biisien määrästä ja mahdollisesta promootiopalvelumme käytöstä. Kaikki hinnat sisältävät voimassaolevan arvonlisäveron.

Samsara Records pidättää oikeuden valita asiakkaansa ja poistaa musiikkisi edustamistaan palveluista. Musiikin irrottamisesta palveluista tiedotetaan asiakasta erikseen 48h ennen toimenpiteitä.

Musiikkinne on kuultavissa kaikissa julkaisumediossa kunnes se otetaan niistä pyynnöstänne pois, tai mikäli yhteistyössä katsotaan olevan kahden välisiä epäluottamustekijöitä.


Soittojen raportoinnista ja tilitysdatan tuottamisesta vastaa The Orchard (ent. Phonofile) ja Samsara Records on tässä vain välittäjän (aggregator) roolissa.
https://www.theorchard.com/about/contact-us/

Soittodata-toimitukset ovat ilmaisia. Em tilityksistä pidätämme 10%. 
Tilityksen ulosmaksettava laskutusminimimme on 30€ kertynyttä myyntiä. Yksityiseltä verokortti, yritykseltä/yhdistykseltä tms. lasku. Verokortteja 1/bändi.

Hox 1)
Tekijänoikeudelliset seikat mahdollisine selvitettävine lupa- ja muine asioineen ovat julkaisevien artistien vastuulla 100%. Jos kappaleissa on samplattua materiaalia, mahdolliset cleraus-asiat on hoidettu artistin toimesta ENNEN julkaisemismenettelyn alkamista. 

"Sampling: If this track contains sampled material, you are able to store that metadata here. Please note that neither The Orchard nor any of our licensees are responsible for clearing samples; all samples must be fully cleared by you, and any uncleared sample may constitute copyright infringement.".

Samsara Records toimii tässä vain aggregaattorina päämies The Orchardin (ent. Phonofile) yleisten toimituskäytäntöjen mukaan, eikä vastaa mahdollisista edellistä määritelmää rikkovista tekijänoikeusrikkomuksista millään tasolla. 

Hox 2) 
Päämiehemme The Orchardin disclamer löytyy tästä: "For digital releases, please keep in mind that delivery of your releases to stores will begin within 7 days and can be tracked in the delivery reports listed for each release in your catalogue. Your releases should go live in no time but may take up to 4-6 weeks depending on turnaround times of each store". Tähän me emme välittäjänä voi vaikuttaa.

Hox 3) 
Sekä Download Album Pricing- että Track Download Pricing -hinnottelu asetetaan puolestamme "mid-rangeksi" (suositus). Kaupoilla on oikeus omaehtoiseen hinnoitteluun. Jos haluat muuttaa tätä, ole yhteydessä ENNEN julkaisemisajankohtaa.

Hox 4) 
Rojaltitulo on yhtäkuin tekijänoikeuskorvaus, jota maksetaan esimerkiksi musiikkikappaleen esittämisestä.   Tekijänoikeus (esim. oikeus musiikkiteokseen) määräytyy tekijänoikeuslain perusteella ja  ko. Tekijänoikeuslain mukaan sillä, joka on luonut kirjallisen tai taiteellisen teoksen on kyseinen tekijänoikeus teokseen. Rojaltitulon verotus, eli tekijänoikeus  on aineeton oikeus ja verotuksessa tekijänoikeustulo on artistin veronalaista käyttökorvausta.  

Tuloverolain (1535/1992, TVL) 52 §:n nojalla aineettomista oikeuksista saatava tulo on veronalaista ansiotuloa. Tekijänoikeuskorvaus on siis ansiotuloa, ja se perustuu verovelvollisen omaan toimintaan. Esimerkiksi taiteilijan juoksevat tekijänoikeustulot koostuvat erilaisista korvauksista, jotka liittyvät hänen luomansa suojatun teoksen käyttämiseen. Näitä korvauksia ovat mm. teoksen esityskorvaus. Tässä tapauksessa toiminnan ollessa pienimuotosita, rojaltit ovat sen henkilön ansiotuloa, kuka omistaa oikeuden kyseiseen teokseen. Tällöin kyse on veronalaisesta käyttökorvauksesta. Käyttökorvauksesta  ei tällöin toimiteta ennakonpidätystä, ja sen saaja joutuu maksamaan sen itse lopullisessa verotuksessaan.  

Samsara Records ei ole siis velvollinen suorittamaan käyttökorvauksesta ennakonpidätystä, koska on maksun välittäjänä. 

Hox 5)
Tilauksen lähettämisen jälkeen artistin ja Samsara Recordsin välille muodostuu jakelusopimus vain tässä mainittua digitalista julkaisua koskien. Voimassa toistaiseksi. Ei irtisanomisaikaa. Irtisanominen mailitse info ät samsararecords. fi

--

Täyttämällä julkaisulomakkeen hyväksyn julkaisua koskevien tietojen tallentamisen (mm. Julkaisijan nimi, julkaisutiedot, laskutustiedot, ja sähköposti-osoite) Samsara Recordsin tietokantaan osoitteessa Ilmarintie 31b, Vantaa, Suomi, niiltä osin kun se on tämän julkaistavan musiikin kannalta tarpeellista. 

Julkaisuun liittyviä asiakkaan luovuttamia tietoja ei myydä tai luovuteta kolmansille osapuolille, mutta voidaan käyttää Samsara Recordsin omaan sisäiseen markkinointiin. 

Tilaus on julkaisulomakkeen lähetyksen jälkeen sitova ja laskutettavissa.

Nämä ovat Samsara Recordsin digijulkaisuiden yleiset toimitusehtot ja toimitustavat 7.3.2021 lähtien ja korvaavat aiemmin päivätyt.