Melkoinen vuosi 2022!

Melkoinen vuosi 2022!

Moro.

Tätä kirjoittaessani teen juuri video- ja EP-julkaisua nro 65 tälle vuodelle.
Ilmeisesti Koronan myötä on taidetta päässyt patoutumaan, ja sehän on pelkästään hyvä juttu. Musiikin tekemisen suurin päämäärä on kuitenkin sen julkaiseminen.

Vaikka tällä hetkellä yhä harvemmat saavat elantonsa musiikista, ei musiikin tekeminen ole osoittanut mikään näköistä laantumista. Julkaisumäärät ovat ennätystasolla ja uudet teknologiat auttavat yhä useampaa tekemään taiteensa kuuluville.  

Tämä aiheuttaa yhtä aikaa myös vähän ähkyä: jakelukanavia on hirvittävä määrä, julkaisuja tulee todella paljon ja tästä seuraa se, että se kuka breikkaa, jää usein joko suuren yleisön arvioitavaksi erilaisten some- ja muiden alustojen kautta, tai on sitten majoreiden todella suurella rahalla markkinoimaa.

Todella yllätyksellisistä lähteistä saattaakin muodostua hitti. Perinteisen musiikin tuottamisen ohella erilaiset tiktok-, soundipankki- ja pohjaraitojen tekijät ovat saaneet alalta edelleen joko osittaisen tai täypäiväisen ammatin, vaikka tulovirrat muodostuvatkin paljon pienemmistä puroista kun aiemmin. Elämme mielenkiintoista, ja varsin muuttuvasta aikaa musiikin julkaisemisen saralla.  

Samsara Records aikoo jatkaa edelleen hyväksi havaitulla tiellä: palvelemme edelleen artistejamme ja seuraamme heidän julkaisemiaan noin viittäsataa julkaisua haukan lailla. Seuraamme yli seitsemääkymmentä julkaisualustaa miten musiikkinne soi, tilitämme rahat, ja potkimme tarvittaessa hanurille kun julkaisukynnys muodostuu artistilla liian suureksi ja kauhu iskee.

Tilitämme jatkossakin säännöllisen epäsäännöllisesti rahojanne about jokatoinen kuukausi- neljännesvuosi- tahdilla, vähän sen mukaan kun kertymää tulee, ja uskoisin, että ulosmaksettavat rojaltit pysyvät edelleen viidentonnin kieppeillä noinniinkuin vuositasolla. Jotkut lohkaisevat toki tästä enemmän, jotkut vähemmän. Vähän suosion mukaan.

Saaneen käyttää tässä kohdassa hyväkseni ja kiittää yhteistyöstä jo kauttani julkaisseille, ja pyydän ottamaan rohkeasti yhteyttä, jos homma on vielä vähän piipussa ja oman taiteen esiintuominen epäilyttää.  

Vantaalla, 11.11.22
Anttoni Wikström, Samsara Records

Kirjoita kommentti

Huomaa, että kommenttien täytyy olla hyväksytty ennen niiden julkaisemista.