UKK

Jotain keskeisimpiä vastauksia toimintaamme liittyen liittyen löydät tästä:

Miksi musiikin julkaiseminen kestää 14pv?
- Jakelemme musiikkisi ainakin viidellekymmenelle alustalle, ja siihen menee hieman aikaa, että loistavat biisisi menevät samaan aikaan julki kaikkialla. Lisäksi pitää muistaa että Spotify haluaa pitchattavat biisit 14 pv ennen. Lisätietoja pitchauksesta löytyy blogistamme.

Koska teiltä saa rahaa?
- Noh. Soittomäärät vaikuttavat ulosmaksettaviin summiin, ja se pitää sanoa, että soittoja pitää olla aika -paljon- että rahaa tilittyy. Kymmeniä tuhansia.  Tämä ei ole mitenkään optimi tilanne artisteille, tai kaltaisillemme jakelijoillekaan, mutta tässä toimintaympäristössä nyt vain eletään. Omaehtoinen aktiivisuus myös musiikin julkaisemisen jälkeen omassa fanikunnassa on absoluuttisen tärkeää. Someta, mekkaloi, julkaise klippejä instaan, ole esillä. MARKKINOI MUSIIKKIASI! 

Maksamme rahaa (tilitysrajan 30€ ylittäneille) noin neljä kertaa vuodessa vähän sen mukaan miten rojalteja meille kertyy. Tämä on pienyritykselle puhtaasti hallintokysymys. Julkaisuja on viitisen sataa, ja muutosdataa tulee noin 100.000 riviä joka ikinen päivä. Tätä taustaa vasten ihan jokaista pikkumuutosta emme pääse raportoimaan, mutta asiakasportaalimme kautta saat tarkastettua oman tilanteesi koska vain - niissä puitteissa kun dataa meillä jo on. 

Miksi biisini näkyvät saman nimisen bändin yhteydessä vähän eri alustoista riippuen?
- Tämä on hieman hankala kysymys. Saman nimisiä orkestereita nyt vaan on, ja me emme täällä pysty tekemään sille asialle oikein mitään. Niputtuvat valitettavasti saman katon alle. Ehkäpä jokin pieni persoonallinen muutos keskeisimpiin nimiin on paikallaan?

Miksi teillä on kovemmat hinnat kuin DistroKidillä tai vaikkapa TuneCorella?
- Periaatteessa kyllä. Tai ei siis ei. Riippuu miten haluaa laskea. Me laskutamme  vain kertaluonteisesti tehdystä työstä ja vuosimaksua ei ole. Jostain noi suuretkin toimijat rahansa aina ottavat. Yleensä vuosimaksuina, soittokomissioina tai erilaisten Subscription-planien kautta. Ilmaisia lounaita ei ole tällä alalla, vaikka asiat vaikuttaisivatkin siltä 

Otatteko soitoista komission?
- Kyllä. 2023 vuoden alusta 15%, jolla pidetään mm. valvontapalvelua yllä puolestanne. Ennen 2023 vuodenvaihdetta tehdyistä julkaisuista 10%. Joudumme valitettavasti tässä suhteessa seuraamaan kurjistuvaa hintakehitystä. Laskut pitää maksaa täälläkin.

Mikä Teoston rooli on tässä kaikessa?
Vaikka me vartiommekin haukan lailla soittojasi edustamillamme alustoilla, pitää aina muistaa että musiikkisi voi päätyä soitettavaksi myös muissa yhteyksissä.

Teostoon kannattaa siis liittyä, ja teosilmoitus kannattaa aina tehdä, jotta myös hieman yllättävät käyttökohteet musiikillesi tulevat huomioiduksi.

Tsekkaa tästä lisää. 

...